Stichting Support Pediatric Care Africa

Dankzij jouw bijdrage kan Pediatric care Africa de gezondheidssituatie van kinderen in Zuid Afrika en aangrenzende landen blijven verbeteren.

Klik hier voor een overzicht van het laatste nieuws over de dagelijkse bezigheden van Pediatric care Africa in Zuid Afrika en wat zij zoal hebben kunnen doen met uw donaties.

Nieuws uit Zuid-Afrika

10 Mei 2021 – Orthopedische beugels brengen lach op het gezicht van meisje!

Inzamelingsactie voor orthopedische beugels.

Donateurs geven een kind weer een toekomst.

Orthopedische beugels brengen lach op het gezicht van meisje!

Dit meisje lijdt aan een zeldzame levensbedreigende ziekte die niet alleen haar spieren, maar ook haar gezichtsvermogen ernstig aantast.
 
Fysiotherapie om de spieren te versterken is niet voldoende en ze heeft dringend een set orthopedische beugels nodig om haar loopvermogen te verbeteren. De kosten voor deze set zijn R 20.628
 
Vanwege de hoge kosten van deze gespecialiseerde beugels, zijn we een geldinzamelingsactie gestart met een geweldig resultaat.

Skankane Transport heeft met een bedrag van
R 10.000 bijgedragen en GB2C (Giving back to the Community) van het winkelcentrum Crossing Nelspruit heeft het resterende bedrag van R 10.628 voor de beugels gedoneerd.
 
De grote dag brak aan en ons meisje ontving haar splinternieuwe beugels van Neil Taljaard, een bekende orthopedist werkzaam bij het Kiaat ziekenhuis in Nelspruit. De glimlach op haar gezichtje sprak voor zich.

Bedankt Skankane Transport, GB2C en Neil Taljaard voor jullie hulp! Dankzij jullie heeft dit meisje weer een toekomst.
Heel erg bedankt, jullie zijn haar helden.

15 Apr. 2021 – Bedankbrief namens Joyce en Andre, Stichting Support Pediatric care Africa en Pediatric care Africa

Bedankbrief namens Joyce en Andre

25 Mrt. 2021 – Nieuwsbericht Peel en Maas

Nieuwsbericht Peel en Maas 25 Maart 2021

14 Mrt. 2021 – Covid-19 voedselhulp

14 Maart 2021

Covid-19 Voedselhulp

Nu de gevolgen van de Covid-19 en de trieste toestand van de Zuid Afrikaanse economie diep in onze lokale gemeenschappen ingrijpt, hebben honderden mensen voedselhulp nodig om te overleven.
Voor veel mensen die geen werk kunnen vinden, zijn de voedselpakketten die ze van ons krijgen het ENIGE voedsel dat zij tot hun beschikking hebben. Veel gezinnen hebben kleine kinderen die nooit zonder eten zouden kunnen en mogen leven.

“Als je geen 100 kinderen eten kan geven, geef dan tenminste aan EEN kind.”
– Moeder Theresa –

24 Feb. 2021 – Dringende gezondheidszorg

24 Februari 2021

Dringende gezondheidszorg

De behoefte aan medische behandeling voor kinderen groeit dagelijks. Aangezien de economie verslechtert, kunnen steeds meer ouders het zich niet meer veroorloven om hun zieke kind naar een dokter te brengen. Zij zijn vaak werkloos geworden en zijn hun inkomen en medische verzekering kwijt. De toekomst is vaak uitzichtloos.
Daarom wordt er steeds meer van ons gevraagd.
Precies om deze reden moeten we er alles aan doen om geld in te zamelen. Wij zijn met onze stand regelmatig aanwezig bij winkelcentra, markten en evenementen en onze  landelijke bekendheid groeit met de liefdadigheidsmotorrit ‘Ride for a child’ door Zuid-Afrika, waar motorliefhebbers randen doneren voor elke gereden kilometer.
Onze kinderen verdienen het om gezond te zijn en geen honger te hebben.

15 Jan. 2021 – Genereuze donatie IDC

15 Januari 2021

Genereuze donatie IDC

We hebben onze IDC-distributie van voedselpakketten afgerond en dankzij de zeer genereuze subsidie ​​van Industrial Development Corporation zijn sinds december in totaal 500 grote voedselpakketten, 250 pakketten met koffie, maandverband, tandpasta enz., 500 zakken met 12,5 kg maïsmeel,  ca 3800 kg groenten, 500 dozijn eieren en 500 broden uitgedeeld aan de informele nederzettingen Brondal, Magalela, Kabokweni en Katoen met een gezamenlijk gewicht van rond de 14,3 ton. Dat vertaalt zich naar ongeveer 40.800 (veertigduizend achthonderd) maaltijden voor volwassenen van elk 350 gram! In totaal kregen 250 gezinnen in december en januari 2 voedselleveringen. IDC, namens de 250 gezinnen die in deze periode hebben geprofiteerd van uw vrijgevigheid, danken wij u hartelijk. Bedankt voor het kiezen van Pediatric Care Africa en dat wij met uw hulp zoveel mensen hebben kunnen helpen.

29 Jan. 2021 – Cycloon Eloise

29 Januari 2021

Cycloon Eloise

We reisden 6 uur van onze basis in White River naar de dorpen Tshedza en Vuvha in het noorden van Limpopo. De aldaar wonende mensen zijn hard getroffen door cycloon Eloise. Eloise heeft grote schade aan deze dorpen veroorzaakt, waardoor mensen in nood verkeerden en hulp nodig hadden. Met wegen die net droog genoeg waren om over te rijden, konden we met ons voertuig ternauwernood de dorpen Tshedza en Vuvha bereiken met  de 1,65 ton voedsel die we mee hadden genomen. Bij aankomst in Tshedza was de schade aan de infrastructuur, wegen en sommige huizen snel duidelijk. Wij zagen een dame die in een gapend gat in de muur van haar woning  stond, met een stuk van het dak gevaarlijk naar beneden hangend. Ondanks alles begroette ze ons met een dappere glimlach en was ze erg dankbaar voor het voedselpakket, maïsmeel en eieren, dat ze van ons ontving. We konden niet veel meer doen dan voldoende eten achter te laten. Communicatie was moeilijk omdat ze alleen Venda sprak. Maar veel mensen lieten ons ook zien hoe hun moestuinen geheel of gedeeltelijk verwoest waren en hoe huizen onder water stonden met alle schade van dien en een ‘oma’ vertelde me in perfect Afrikaans dat al haar eten voor de maand nat en dus onbruikbaar was geworden toen het op de grond stond in haar keuken. Eloise heeft naar verluidt bomen ontworteld, wegen geblokkeerd en gebouwen vernietigd in getroffen gebieden, met ten minste twee doden. De combinatie van zeer hoge luchtvochtigheid en extreme hitte zorgde ervoor dat het bezorgen en lossen van 50 voedselpakketten van elk 20 kg en 50 zakken maïsmeel van 12,5 kg elk een hels karwei was, zeker omdat we heel snel moesten vertrekken vanwege een opbouwend nieuw onweer. We wilden niet het risico lopen dat we zouden vast komen te zitten in de reeds overdadig doorweekte grond. De twee dorpen liggen midden tussen de bergen waardoor ze erg kwetsbaar zijn voor overstromingen en modderverschuivingen.
Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs waren we in staat om 50 families te helpen die het zwaarst getroffen waren door de zware tropische storm Eloise. Wij danken u namens alle getroffen mensen die in Tshedza en Vuvha in Limpopo wonen en die zich in ieder geval een tijdje geen zorgen hoeven te maken over eten.

Doneer