Stichting Support Pediatric Care Africa

Dankzij jouw bijdrage kan Pediatric care Africa de gezondheidssituatie van kinderen in Zuid Afrika en aangrenzende landen blijven verbeteren.

Klik hier voor een overzicht van het laatste nieuws over de dagelijkse bezigheden van Pediatric care Africa in Zuid Afrika en wat zij zoal hebben kunnen doen met uw donaties.

Nieuws uit Zuid-Afrika

01 Dec. 2021 – Fantastische donatie van Lowveld Nomads.

Fantastische donatie van Lowveld Nomads.

Lowveld Nomads organiseerden zondag 7 November hun jaarlijkse Andrew Mentis-golfdag in de prestigieuze Matumi Golf Lodge in Nelspruit en hebben aan 3 lokale NGO’s een zeer welkom en mooi bedrag van R150 000-00 elk geschonken. De Nomads Lowveld hadden daarvoor het hele jaar door geld ingezameld. Pediatric care Africa was een van de bevoorrechte ontvangers van deze zeer genereuze donatie en is erg dankbaar voor het ontvangen van R150 000-00. De cheque werd overhandigd aan Dr. Andre Hattingh door Rudi Nel, de vice-kapitein van de Lowveld Nomads.
 
Twee andere grote lokale NGO’s in Mbombela, namelijk het Nelspruit Hospice en The Meyer Beukes Warriors on Wheels Foundation, ontvingen ook elk maar liefst R150 000-00 van Rudi Nel tijdens de prijsuitreiking. Goed gedaan jullie twee en jullie verdienen zeker dit prachtige geschenk van de Lowveld Nomads.
 
Pediatric Care Africa gaat het geld gebruiken ten behoeve van medische
“Lowveld Nomads en speciaal Connie, bedankt dat jullie aan ons hebben gedacht.
 

01 Nov. 2021 – Myringotomie!

Myringotomie!

Dit 3-jarig jongetje onderging een succesvolle myringotomie in het Busamed Lowveld Private Hospital in Nelspruit nadat hij lange tijd last had gehad van zijn oren, waardoor hij slechthorend was en niet goed kon praten.
 
Hartelijk dank aan Dr Smook, een gerenommeerd KNO-chirurg in Nelspruit, Dr Sias Willemse, een bekende anesthesioloog en Busamed Lowveld Private Hospital in Nelspruit en last but zeker not least aan Andre Oosthuizen de General Manager van Busamed voor uw toewijding en hulp bij deze operatie, want zonder jou zou hij zijn zeer noodzakelijke myringotomie operatie niet hebben gekregen.
 
Jullie zijn superhelden.

01 Okt. 2021 – Onze strijd tegen ondervoeding!

Onze strijd tegen ondervoeding!

In onze voortdurende strijd tegen honger en ondervoeding bij kinderen hebben we een aantal lokale informele nederzettingen in Mpumalanga bezocht om babymelk en peutervoeding uit te reiken aan moeders van tientallen baby’s en peuters die van ons afhankelijk zijn voor voedsel.
 
De kinderen kregen babymelk, Nestum babyvoeding en Pro nutro voor peuters. Later deze week gaan we ook naar andere informele nederzettingen.
 
De Pro nutro is gesponsord en aan ons geschonken door SPAR Lowveld in Nelspruit en wij danken u voor uw voortdurende steun aan ons.
 
Deze zeer welkome donatie van babyvoeding die we hebben ontvangen, is afkomstig van het lokale Lowveld-initiatief, GIVING BACK 2 our COMMUNITY (GB2C), dat werd gestart door Crossing Nelspruit tijdens de 16e verjaardag van het centrum in oktober vorig jaar. Verschillende lokale bedrijven maken deel uit van GB2C, waaronder BUCO South Africa, de Tom le Roux Family, de Omar Family, Caltex Mpumalanga North, Valencia Wholesalers, Valencia – The Home Of VBike, Crossing SuperSpar Nelspruit en de Visagie Groep.
 
Het lijdt geen twijfel dat we zonder uw regelmatige en zeer welkome hulp gewoon niet in staat zouden zijn om deze kinderen in voedselnood te blijven helpen.

01 Sep. 2021 – Dapper Meisje!

Dapper Meisje!

Dit dappere meisje lijdt aan progressieve dystonie en steekt een duim omhoog voordat ze naar de operatiezaal in een ziekenhuis in Pretoria gaat voor een operatie aan haar benen.
 
We zijn blij om te kunnen meedelen dat alles uitstekend is verlopen en dat ons dappere meisje het uitstekend doet.
 
De komende weken zal ze uitgebreide fysiotherapie krijgen.
 
Wij wensen dit prachtige meisje een spoedig en volledig herstel.

01 Aug. 2021 – Genesis voedingsproducten!

Genesis voedingsproducten!

Soli-Deo-Gloria Zorgcentrum in Lydenburg ontving van ons Genesis Nutritional Products, Babyvoeding, herbruikbare luiers, groenten en boeken om de kinderen in het zorgcentrum te helpen.
 
Elke Genesis-maaltijd bevat 55 belangrijke voedingsstoffen, waaronder een combinatie van 23 vitamines en mineralen, 19 aminozuren, Omega-3, Omega-6, evenals het BI0-MOS® prebioticum en SEL-PLEX®, een organisch selenium. Het bevat ook 3 x meer eiwitten in vergelijking met maïsmaaltijden, waardoor het een perfecte gezonde maaltijd is.
 
Heel erg bedankt Genesis voedingsproducten en OUTsurance voor de geweldige donatie van Genesis, GB2C in Nelspruit voor de babyvoeding en babymelk en Pick n Take in White River voor de zeer welkome verse groenten.
 
“Geen enkel kind zou honger moeten lijden”

01 Jul. 2021 – Operaties, medicijnen, babyvoeding en een Madiba-buggy!

July 2021

Operaties, medicijnen, babyvoeding en een Madiba-buggy!

Dankzij Busamed Lowveld Private Hospital en Dr Smook, een gerenommeerd KNO-arts in Nelspruit, kreeg een van onze patientjes vandaag zijn langverwachte operatie (waaraan?). Een jongen met hersenverlamming kreeg een speciale Madiba-buggy bij StepMed en weer een ander had een afspraak met een orthopedisch chirurg vanwege complicaties aan zijn arm. Zo maar een paar gevallen waarin we kinderen deze maand de medische zorg konden bieden waar ze recht op hebben.
Een “Big Thank You” aan Dr. Smook en Busamed Lowveld Private Hospital in Nelspruit en alle andere specialisten voor hun inzet en hulp aan onze kinderen.
Niet alleen konden we deze kinderen van medische hulp voorzien, maar deze maand kregen we ook een zeer welkome donatie babyvoeding van GB2C in Nelspruit (Giving Back to Community). Hiermee kunnen we de baby’s en kinderen uit onze lokale gemeenschappen die dat heel hard nodig hebben blijven voorzien van babymelk en pap.
Veel moeders in onze lokale gemeenschappen zijn afhankelijk van onze inzet om hun peuters en baby’s te voorzien van babymelk en voedsel, aangezien veel kinderen door de Covid-19 pandemie niet of nauwelijks naar school kunnen en om die reden niet de gebruikelijke schoolmaaltijd krijgen.
Om honger en groeistoornissen bij kleine kinderen te voorkomen, is het van cruciaal belang dat ze voedsel en melkproducten krijgen die bij hun leeftijd passen.
Dankzij de onmisbare vrijgevigheid en steun van GB2C, konden wij in deze zware tijden 350 kinderen in onze lokale gemeenschappen voorzien van babymelk en passende voeding.

01 Jun. 2021 – Medisch hulpprogramma in de informele nederzetting Brondal

July 2021

Medisch hulpprogramma in Brondal

Op zaterdag 12 juni 2021 hebben we een medische outreach georganiseerd in de informele nederzetting Brondal, ongeveer 22 km buiten Nelspruit. Moeders brachten hun baby’s en kleuters voor onderzoek naar de door ons meegenomen artsen en specialisten, verpleegsters en andere vrijwilligers.
 
Tientallen kinderen werden verzorgd en voorzien van medicijnen en elke moeder kreeg een dekentje, een tas vol babyproducten zoals herbruikbare luiers, kleding, vitamines, rijst en 3 zakjes A+ pap.
 
We deelden ook speciale Mandela-babydekens uit aan elk kind, gedoneerd door Marilyn Herson Bassin en 67 dekens voor Nelson Mandela Day Boikanyo, The Dion Herson Foundation. Zeer welkom nu de winternachten kouder worden.
 
In totaal werden 59 kleine patiëntjes behandeld en zo nodig voorzien van medicijnen zoals voorgeschreven door de behandelend artsen. Bij één kind werd hersenverlamming vastgesteld, er volgde een doorverwijzing naar een ziekenhuis in Nelspruit, en wij van Pediatric Care Africa zullen ervoor zorgen dat hij een buggy krijgt als hij groter is en voedsel en medische behandeling op doorlopende basis.
 
We willen in het bijzonder alle dokters, verpleegkundigen, specialisten en andere vrijwilligers bedanken voor het ter beschikking stellen van hun zaterdag om ervoor te zorgen dat deze kansarme kinderen de medische hulp krijgen die ze nodig hebben. Ook bedanken we SPAR Lowveld DC in Nelspruit die de zeer welkome rijst en A+ pap schonk die elk kind en moeder meekreeg en last but not least PEP Zuid-Afrika die R5000-00 aan herbruikbare luiers aan ons heeft geschonken.
 
Bedankt allemaal die deze dag tot een succes hebben gemaakt en voor het helpen van onze kinderen die onze hulp zo hard nodig hebben!

10 Mei 2021 – Orthopedische beugels brengen lach op het gezicht van meisje!

Inzamelingsactie voor orthopedische beugels.

Donateurs geven een kind weer een toekomst.

Orthopedische beugels brengen lach op het gezicht van meisje!

Dit meisje lijdt aan een zeldzame levensbedreigende ziekte die niet alleen haar spieren, maar ook haar gezichtsvermogen ernstig aantast.
 
Fysiotherapie om de spieren te versterken is niet voldoende en ze heeft dringend een set orthopedische beugels nodig om haar loopvermogen te verbeteren. De kosten voor deze set zijn R 20.628
 
Vanwege de hoge kosten van deze gespecialiseerde beugels, zijn we een geldinzamelingsactie gestart met een geweldig resultaat.

Skankane Transport heeft met een bedrag van
R 10.000 bijgedragen en GB2C (Giving back to the Community) van het winkelcentrum Crossing Nelspruit heeft het resterende bedrag van R 10.628 voor de beugels gedoneerd.
 
De grote dag brak aan en ons meisje ontving haar splinternieuwe beugels van Neil Taljaard, een bekende orthopedist werkzaam bij het Kiaat ziekenhuis in Nelspruit. De glimlach op haar gezichtje sprak voor zich.

Bedankt Skankane Transport, GB2C en Neil Taljaard voor jullie hulp! Dankzij jullie heeft dit meisje weer een toekomst.
Heel erg bedankt, jullie zijn haar helden.

15 Apr. 2021 – Bedankbrief namens Joyce en Andre, Stichting Support Pediatric care Africa en Pediatric care Africa

Bedankbrief namens Joyce en Andre

25 Mrt. 2021 – Nieuwsbericht Peel en Maas

Nieuwsbericht Peel en Maas 25 Maart 2021

14 Mrt. 2021 – Covid-19 voedselhulp

14 Maart 2021

Covid-19 Voedselhulp

Nu de gevolgen van de Covid-19 en de trieste toestand van de Zuid Afrikaanse economie diep in onze lokale gemeenschappen ingrijpt, hebben honderden mensen voedselhulp nodig om te overleven.
Voor veel mensen die geen werk kunnen vinden, zijn de voedselpakketten die ze van ons krijgen het ENIGE voedsel dat zij tot hun beschikking hebben. Veel gezinnen hebben kleine kinderen die nooit zonder eten zouden kunnen en mogen leven.

“Als je geen 100 kinderen eten kan geven, geef dan tenminste aan EEN kind.”
– Moeder Theresa –

24 Feb. 2021 – Dringende gezondheidszorg

24 Februari 2021

Dringende gezondheidszorg

De behoefte aan medische behandeling voor kinderen groeit dagelijks. Aangezien de economie verslechtert, kunnen steeds meer ouders het zich niet meer veroorloven om hun zieke kind naar een dokter te brengen. Zij zijn vaak werkloos geworden en zijn hun inkomen en medische verzekering kwijt. De toekomst is vaak uitzichtloos.
Daarom wordt er steeds meer van ons gevraagd.
Precies om deze reden moeten we er alles aan doen om geld in te zamelen. Wij zijn met onze stand regelmatig aanwezig bij winkelcentra, markten en evenementen en onze  landelijke bekendheid groeit met de liefdadigheidsmotorrit ‘Ride for a child’ door Zuid-Afrika, waar motorliefhebbers randen doneren voor elke gereden kilometer.
Onze kinderen verdienen het om gezond te zijn en geen honger te hebben.

15 Jan. 2021 – Genereuze donatie IDC

15 Januari 2021

Genereuze donatie IDC

We hebben onze IDC-distributie van voedselpakketten afgerond en dankzij de zeer genereuze subsidie ​​van Industrial Development Corporation zijn sinds december in totaal 500 grote voedselpakketten, 250 pakketten met koffie, maandverband, tandpasta enz., 500 zakken met 12,5 kg maïsmeel,  ca 3800 kg groenten, 500 dozijn eieren en 500 broden uitgedeeld aan de informele nederzettingen Brondal, Magalela, Kabokweni en Katoen met een gezamenlijk gewicht van rond de 14,3 ton. Dat vertaalt zich naar ongeveer 40.800 (veertigduizend achthonderd) maaltijden voor volwassenen van elk 350 gram! In totaal kregen 250 gezinnen in december en januari 2 voedselleveringen. IDC, namens de 250 gezinnen die in deze periode hebben geprofiteerd van uw vrijgevigheid, danken wij u hartelijk. Bedankt voor het kiezen van Pediatric Care Africa en dat wij met uw hulp zoveel mensen hebben kunnen helpen.

29 Jan. 2021 – Cycloon Eloise

29 Januari 2021

Cycloon Eloise

We reisden 6 uur van onze basis in White River naar de dorpen Tshedza en Vuvha in het noorden van Limpopo. De aldaar wonende mensen zijn hard getroffen door cycloon Eloise. Eloise heeft grote schade aan deze dorpen veroorzaakt, waardoor mensen in nood verkeerden en hulp nodig hadden. Met wegen die net droog genoeg waren om over te rijden, konden we met ons voertuig ternauwernood de dorpen Tshedza en Vuvha bereiken met  de 1,65 ton voedsel die we mee hadden genomen. Bij aankomst in Tshedza was de schade aan de infrastructuur, wegen en sommige huizen snel duidelijk. Wij zagen een dame die in een gapend gat in de muur van haar woning  stond, met een stuk van het dak gevaarlijk naar beneden hangend. Ondanks alles begroette ze ons met een dappere glimlach en was ze erg dankbaar voor het voedselpakket, maïsmeel en eieren, dat ze van ons ontving. We konden niet veel meer doen dan voldoende eten achter te laten. Communicatie was moeilijk omdat ze alleen Venda sprak. Maar veel mensen lieten ons ook zien hoe hun moestuinen geheel of gedeeltelijk verwoest waren en hoe huizen onder water stonden met alle schade van dien en een ‘oma’ vertelde me in perfect Afrikaans dat al haar eten voor de maand nat en dus onbruikbaar was geworden toen het op de grond stond in haar keuken. Eloise heeft naar verluidt bomen ontworteld, wegen geblokkeerd en gebouwen vernietigd in getroffen gebieden, met ten minste twee doden. De combinatie van zeer hoge luchtvochtigheid en extreme hitte zorgde ervoor dat het bezorgen en lossen van 50 voedselpakketten van elk 20 kg en 50 zakken maïsmeel van 12,5 kg elk een hels karwei was, zeker omdat we heel snel moesten vertrekken vanwege een opbouwend nieuw onweer. We wilden niet het risico lopen dat we zouden vast komen te zitten in de reeds overdadig doorweekte grond. De twee dorpen liggen midden tussen de bergen waardoor ze erg kwetsbaar zijn voor overstromingen en modderverschuivingen.
Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs waren we in staat om 50 families te helpen die het zwaarst getroffen waren door de zware tropische storm Eloise. Wij danken u namens alle getroffen mensen die in Tshedza en Vuvha in Limpopo wonen en die zich in ieder geval een tijdje geen zorgen hoeven te maken over eten.

Doneer